Reconstructie Heuvelstraat en Lage Kerk

Laat een reactie achter / Door jose / november 6, 2023

Op  20 juni 2023 heeft er een informatieavond plaatsgevonden over de reconstructie van de Heuvelstraat en de Lage Kerk. Deze avond werd georganiseerd door de gemeente Deurne in samenwerking met Royal HaskoningDHV, het advies- en ingenieursbureau. Bewoners van de Heuvelstraat en de Lage Kerk en belanghebbenden uit de gemeente Deurne zijn middels een presentatie waarin de plannen, doelstellingen, het proces en planning werden toegelicht, geïnformeerd. Tevens was er ruimte voor het stellen van vragen en het delen van eventuele zorgen met betrekking tot het project.

Op 29 augustus 2023 heeft er een eerste werksessie plaatsgevonden. Stichting Boombelijd was hierbij aanwezig. Het doel van deze eerste werksessie was het ophalen van ideeën  van hoe nu de Heuvelstraat in te richten. Er zijn op hoofdlijnen verschillende varianten en modellen aan de orde gekomen, 1- of 2-richtingen, snelheid, intensiteit, fietsverkeer, groeninrichting etc.

We hebben besproken dat er een aantal onderzoeken en metingen in opdracht zijn gegeven, te weten:

  • Verkeerstellingen, in en rondom de Heuvelstraat, dit om de huidige verkeersintensiteit in beeld te brengen.

De metingen worden in een verkeersmodelstudie berekend waaruit een voorstel kan volgen voor een goede oplossing voor de Heuvelstraat

  • Bomen, deze worden onderzocht op kwaliteit, resterende levensduur en mogelijke groeiplaatsverbetering.
  • Bodem, dit wordt onderzocht op diverse aspecten waaronder milieu, waterdoorlatendheid (K-waarde) en hergebruik.

De resultaten uit deze onderzoeken brengen inzicht in de mogelijkheden en bepalen de ontwerprichting, dit is naar verwachting eind oktober 2023.

 Een tweede werksessie volgt. Datum van deze tweede werksessie is nog onbekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven