Bomen weg in de Walsberg, kapbeleid in Deurne faalt.

Laat een reactie achter / Door Jose / november 6, 2023

Weekblad voor Deurne. 14 oktober 2023

Een uniek stukje natuur achter de voormalige kerkgebouw in de Walsberg is verdwenen. Drieduizend vierkante meters groen met diverse beschermde diersoorten verdween op één achternamiddag. Ook al was er volgens de gemeentewoordvoerder geen kap vergunning nodig dan nog had er eerst onderzoek gedaan moeten worden naar de aanwezige beschermde flora en fauna. Het vooruitlopen op het uitvoeren van het bouwplan – vóór dat er een bestemmingsplanwijziging door de Raad is vastgesteld – is tekenend voor het Deurnese beleid. Ook de Dorpsraad en de buurt is danig geschrokken van de aanpak. Voor Boombelijd is het helder: het toont maar weer eens aan, dat er dringend behoefte is aan een gedegen boombeleid (kapvergunning met compensatie, betere bescherming van de “Groene Parels” enzovoort. Er zijn al teveel gezonde bomen verdwenen, omdat er geen goed beleid is. Wanneer je zonder vergunning bomen kunt kappen geeft het gemeentebestuur de groene ruimte uit handen. En wat houden we dan nog over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven